Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kultura, umění a turistika

8. 6. 2021

Městské divadlo se nazývá Jihočeské divadlo. Vedle činohry má i operní, loutkoherecký a baletní soubor.

jih.divadlo.jpg

 

 

 

 

 

 

Významným místem je i Výstaviště České Budějovice, kde se pořádá mnoho důležitých a velkých akcí. Mezi tradiční a pravděpodobně nejznámější patří Země živitelka. Dále se jedná o výstavy jako např. Hobby, Gastrofest, Pivní slavnosti, FreshFestival či hudební koncerty. V rámci cestovního ruchu je zajímavou výstavou veletrh Travelfest, který se věnuje tomuto tématu. Je spojený s jarním Gastrofestem a největším setkáním a vzděláváním odborníků v jižních Čechách.zem.ziv..png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Místa v okolí Českých Budějovic, které stojí za to navštívit:

Město Hluboká nad Vltavou a zámekhluboka-pohled-vyska-640x439.jpg

Hluboká nad Vltavou je město ležící v okrese České Budějovice v Jihočeském kraji, po obou březích řeky Vltavy zhruba 9 km severně od Českých Budějovic. Žije zde přibližně 5 500 obyvatel. Zámek je veřejnosti přístupný a patří k turisticky nejatraktivnějším památkám v Česku. V bývalé jízdárně dnes sídlí Alšova jihočeská galerie, která spravuje sbírku soch a obrazů holandských a vlámských malířů 17. a 18. století.

 

 

 

Obec Hosín a kostel svatého Petra a Pavla

hosin.jpg

Hosín je obec v Jihočeském kraji, ležící 7 km severně od Českých Budějovic.  Kostel svatého Petra a Pavla je původně románský kostel s mohutnou nerománskou přístavbou. Kostel se nachází přibližně uprostřed obce Hosín.

 

 

 

 

 

 

 

 

Obec Dobrá Voda a barokní kostel Panny Marie Bolestné

kostel-do.-voda.jpg

Obec Dobrá Voda u Českých Budějovic leží zhruba 4 kilometry od centra Českých Budějovic. Poutní kostel Panny Marie Bolestné je nejvýznačnější barokní památka v okolí. Díky působení Kiliána Ignáce Dientzenhofera a Václava Vavřince Reinera patří kostel k nejpozoruhodnějším barokním stavbám v širokém okolí.

 

 

 

 

 

 

Vrbenské rybníky

vrbenske_rybniky.jpg

Přírodní rezervace Vrbenské rybníky leží na severozápadním okraji Českých Budějovic a má rozlohu 245,8 ha. Zahrnuje 4 velké rybníky a rozsáhlé plochy přilehlých mokřadů a luk, vyznačuje se bohatou a unikátní faunou, flórou a mykoflórou. Zřízena byla k 1. dubnu 1990, od roku 1993 jí prochází naučná stezka Po hrázích Vrbenských rybníků.